Akoestiek in de zorg

Akoestiek in de zorg

Akoestiek in de zorg

Akoestiekspecialist maakt impact op jouw zorginstelling

Veel lawaai kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is goede akoestiek in de zorg van groot belang voor patiënten en personeel. Met Akoestiekspecialist verminder je galm en andere geluidsproblemen op jouw zorglocatie.

Gevolgen van een slechte akoestiek

Een slechte akoestiek heeft invloed op het herstelproces van de patiënt en de prestaties van het zorgpersoneel. Geluidshinder kan namelijk leiden tot stress, slaapverstoring, hoge bloeddruk en vermoeidheid. Dat willen we uiteraard voorkomen. Door verschillende situaties in een ruimte aan te passen of te verbeteren kunnen we een prettige werk-, leef- en herstelomgeving realiseren.

Akoestische oplossingen voor zorginstellingen

Onze akoestische oplossingen maken gebruik van de nieuwste technieken om een evenwichtige akoestische omgeving te creëren in elke zorginstelling. We bieden akoestische panelen, wanden, bureauschermen, baffles, meubels, lampen en meer om te zorgen voor een ontspannen sfeer. Deze producten kunnen volledig op maat gemaakt worden, zodat ze perfect passen bij de uitstraling van het interieur.

Voordelen van een goede akoestiek in de zorg

Uitstekende ruimtekwaliteit

Rustige omgevingen creëren

Minder stress en ziekteverzuim

Ontspannen patiënten en personeel

Aandacht voor rust en privacy

Privacy is van essentieel belang. Patiënten moeten zich veilig en beschermd voelen in hun omgeving. Goede akoestiek zorgt voor stilte en rust, waardoor mensen zich sneller op hun gemak voelen. Een verbetering in de kwaliteit van leven van ouderen is een belangrijk doel in de zorg. Akoestiek kan hieraan bijdragen, bijvoorbeeld met plafondpanelen die het geluid absorberen. Ook kan het gebruik van absorberende materialen op plafond, muren dragen bij aan een aangename akoestiek in de ruimte.

Ruimteverdelers lenen zich uitstekend voor het creëren van aparte zones of stilteplekken. Ook is akoestisch meubilair een goede optie. Deze meubels zijn niet alleen prachtig, maar ook functioneel. Ze brengen sfeer in een ruimte met de juiste akoestische prestaties.

Duurzame materialen

We begrijpen dat duurzaamheid een belangrijk thema is binnen de zorgsector. Onze akoestische producten zijn gemaakt van duurzame, gerecyclede materialen. Goed voor het milieu en ontworpen voor langdurig gebruik. En ook weer geheel of deels recyclebaar. Bij Akoestiekspecialist werken we samen met mooie merken die ons streven naar kwaliteit, duurzaamheid en innovatie delen. Alle producten zijn ontworpen om te voldoen aan de veranderende behoeften van moderne gebouwen.

Een afbeelding van een duurzaam PET materiaal op Akoestiekspecialist.

Vrijblijvend contact

Wil je meer weten over akoestiek in de zorg en onze akoestische oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag met het verbeteren van de akoestiek in jouw zorginstelling!